Andere publicaties & collaboraties

Historische Verhalen

Diversiteit is het sleutelwoord in deze verhalenbundel. Niet alleen zijn de vertellingen geschreven door meerdere auteurs, ook spelen de verschillende verhalen zich af in meerdere tijdsperiodes.
In deze bundel lees je bijvoorbeeld over de strubbelingen van een weesmeisje in het zeventiende-eeuwse Londen, over een beeldhouwer in het oude Egypte die een onmogelijke taak krijgt van zijn farao en over priesters die zorg dragen voor de zieke olifant van Karel de Grote.

Historische Verhalen III is de derde algemene verhalenbundel van Uitgeverij Historische Verhalen. De verhalen van de diverse auteurs zijn voorzien van een historische verantwoording en nawoord, en geredigeerd door Rik van der Vlugt. Voor deze bundel schreef Wouter van Gorp het verhaal “De laatste uren van Abbas”, over de olifant die Karel de Grote ontving als geschenk van de kalief Haroen-ar-Rashid.

Je bestelt deze bundel hier.

Achterblijvers

Niet alle boerenknechten accepteren de uitdaging en gaan op avontuur. Niet alle prinsessen laten zich door mysterieuze prinsen meevoeren naar hun verre koninkrijk. Niet alle wetenschappers durven mee te gaan op expeditie naar een andere planeet en niet iedere jongere laat zich zomaar ombouwen tot het nieuwste model cyborg. Maar over deze ‘Achterblijvers’ zijn net zo goed verhalen te vertellen. Wat motiveerde ze? Hoe gaan ze om met hun isolement? Wat hebben ze om naar uit te kijken?

Achterblijvers (2018) is een verhalenbundel van Godijn Publishing, waarin vijfentwintig auteurs vijfentwintig uiteenlopende visies op het begrip ‘achterblijven’ in genreverhalen laten zien. Van sci-fi tot fantasy, van mythologie tot thriller. In deze bundel vindt je het verhaal van Van Gorp “De Raaf, de Vrouw, het Mozaïek”, waarmee hij de 5e plek behaalde.

Je bestelt deze bundel hier!

EdgeZero 2017

De derde editie van EdgeZero geeft je de mooiste verhalen die in 2017 zijn gepubliceerd of hebben meegedaan aan fantastische verhalenwed-strijden. Een vakkundige jury van schrijvers, uitgevers, redacteurs en recensenten heeft zich voor deze editie over meer dan 150 verhalen gebogen en een top 15 geselecteerd van gerenommeerde auteurs en aanstormend talent.

In deze verhalenbundel vind je van de hand van Van Gorp het verhaal “De Beste Bedoelingen”, dat niet alleen 5e plaats op de Harland Awards 2017 maar ook 4e plaats in de EdgeZero Award 2017 wist binnen te slepen.

Je leest de verhalen hier gratis online!

Je bestelt deze bundel hier als paperback.

Vonk Magazine

 is een blog met verhalen, recensies, nieuws en opinies uit en over Nederlandstalige fantasy, science fiction en horror. In februari 2019 verscheen op deze site het korte verhaal “Koperslag” van mijn hand.

De verhalen op deze site zullen periodiek gebundeld worden tot een e-book.

Je leest dit verhaal hier.