Andere publicaties & collaboraties

Voorbij de Storm

De toekomst is het terrein van de sciencefictionschrijver, maar de leefruimte van onze kinderen. Hoe wij nu met onze planeet omgaan, bepaalt hoe onze nazaten leven. Gaat onze welvaart en weelde gepaard met geestelijke armoede of een uitgeleefde Aarde die niet meer in staat is om zijn kinderen te onderhouden? Vijfentwintig Belgische en Nederlandse auteurs die zich zorgen maken om het lot van onze Moeder Aarde hebben een zorgelijke blik in de toekomst van de bakermat geworpen. Een schreeuw om hulp om Voorbij de Storm te kijken…

In deze bundel uit 2020 vind je het verhaal Erfzonde van Wouter van Gorp.

EdgeZero 2018

De vierde editie van EdgeZero geeft je de mooiste verhalen die in 2018 zijn gepubliceerd of hebben meegedaan aan fantastische verhalenwedstrijden. Een vakkundige jury van schrijvers, uitgevers, redacteurs en recensenten heeft zich voor deze editie over meer dan 100 verhalen gebogen en een top 16 geselecteerd van gerenommeerde auteurs en aanstormend talent.

In deze verhalenbundel vind je van de hand van Van Gorp het verhaal “Voor het ongeluk geboren”, dat niet alleen 5e plaats op de Harland Awards 2018 maar ook 3e plaats in de EdgeZero Award 2018 wist binnen te slepen.

Je leest de verhalen hier gratis online!

Je bestelt deze bundel hier als paperback.

Legenden uit de Liemers

Wist je dat er een heel dorp verzonken is in het meer van de Breuly? Ken je het verhaal van Mechteld die wilde bewijzen dat ze geen heks was? Heb jij de ridders Ploen en Magerhorst weleens horen vechten in de kerstnacht? Weet je waarom het landgoed in Babberich ook wel Kasteel Halsaf wordt genoemd? Ben je ooit het witte wief van Montferland tegengekomen voor een dans? Heb jij je weleens afgevraagd wat het landgoed Sevenaer zo bijzonder maakt? En ken je de bitterzoete sage van vrouwe Fredegunde van de Nevelhorst?

De Liemers gonst van de sagen en legenden. In samenwerking met Rebers Boek en Buro hebben de fantasy- en thrillerauteurs van Nimisa Publishing House elk een legende uitgekozen en deze herverteld. Omdat Nimisa een coöperatie van auteurs is, kan deze organisatie artistieke werken afleveren die een normale uitgever laat schieten.

Jeroen Mies heeft de bundel voorzien van kunstzinnig bewerkte foto’s van de verschillende locaties uit de Liemers.

Legenden uit de Liemers is vanaf de tweede week juni via de boekhandel, online en via de Nimisa webshop verkrijgbaar.

Historische Verhalen

Diversiteit is het sleutelwoord in deze verhalenbundel. Niet alleen zijn de vertellingen geschreven door meerdere auteurs, ook spelen de verschillende verhalen zich af in meerdere tijdsperiodes.
In deze bundel lees je bijvoorbeeld over de strubbelingen van een weesmeisje in het zeventiende-eeuwse Londen, over een beeldhouwer in het oude Egypte die een onmogelijke taak krijgt van zijn farao en over priesters die zorg dragen voor de zieke olifant van Karel de Grote.

Historische Verhalen III is de derde algemene verhalenbundel van Uitgeverij Historische Verhalen. De verhalen van de diverse auteurs zijn voorzien van een historische verantwoording en nawoord, en geredigeerd door Rik van der Vlugt. Voor deze bundel schreef Wouter van Gorp het verhaal “De laatste uren van Abbas”, over de olifant die Karel de Grote ontving als geschenk van de kalief Haroen-ar-Rashid.

Je bestelt deze bundel hier.

Achterblijvers

Niet alle boerenknechten accepteren de uitdaging en gaan op avontuur. Niet alle prinsessen laten zich door mysterieuze prinsen meevoeren naar hun verre koninkrijk. Niet alle wetenschappers durven mee te gaan op expeditie naar een andere planeet en niet iedere jongere laat zich zomaar ombouwen tot het nieuwste model cyborg. Maar over deze ‘Achterblijvers’ zijn net zo goed verhalen te vertellen. Wat motiveerde ze? Hoe gaan ze om met hun isolement? Wat hebben ze om naar uit te kijken?

Achterblijvers (2018) is een verhalenbundel van Godijn Publishing, waarin vijfentwintig auteurs vijfentwintig uiteenlopende visies op het begrip ‘achterblijven’ in genreverhalen laten zien. Van sci-fi tot fantasy, van mythologie tot thriller. In deze bundel vindt je het verhaal van Van Gorp “De Raaf, de Vrouw, het Mozaïek”, waarmee hij de 5e plek behaalde.

Je bestelt deze bundel hier!

EdgeZero 2017

De derde editie van EdgeZero geeft je de mooiste verhalen die in 2017 zijn gepubliceerd of hebben meegedaan aan fantastische verhalenwedstrijden. Een vakkundige jury van schrijvers, uitgevers, redacteurs en recensenten heeft zich voor deze editie over meer dan 150 verhalen gebogen en een top 15 geselecteerd van gerenommeerde auteurs en aanstormend talent.

In deze verhalenbundel vind je van de hand van Van Gorp het verhaal “De Beste Bedoelingen”, dat niet alleen 5e plaats op de Harland Awards 2017 maar ook 4e plaats in de EdgeZero Award 2017 wist binnen te slepen.

Je leest de verhalen hier gratis online!

Je bestelt deze bundel hier als paperback.

Vonk Magazine

 is een blog met verhalen, recensies, nieuws en opinies uit en over Nederlandstalige fantasy, science fiction en horror. In februari 2019 verscheen op deze site het korte verhaal “Koperslag” van mijn hand.

De verhalen op deze site zullen periodiek gebundeld worden tot een e-book.

Je leest dit verhaal hier.